Telocitele, descoperire a Acad. LM Popescu, continua sa uimeasca lumea intreaga. Pasi uriasi au fost facuti in ultimele luni, iar rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase. Este vorba despre primul trasplant cu Telocite realizat intr-unul dintre cele mai mari laboratoare din lume, din Guangzhou, China.
Despre aceasta reusita, care inseamna speranta la viata pentru milioane de oameni, vom vorbi in cadrul unei conferinte de presa cu tema “Telocitele-tratament in regenerarea organelor vitale”, care va avea loc marti, 27 noiembrie a.c., orele 11.00 la sediul Institutului National de Patologie “Victor Babes”, din Splaiul Independentei, nr 99-101.
Cu acest prilej vor fi prezentate rezultatele acestui prim transplant cu Telocite, realizat cu succes de catre Profesorul DQ Cai, director, Key Laboratory for Regeneration Medicine, Ji Nan University din Canton(Guangzhou) China. Mai exact, este vorba despre izolarea cardiaca a Telocitelor si transplantul lor in inima post infarct miocardic. Rezultatele acestui transplant au aratat o imbunatatire clara a performantelor inimii bolnave.
Informatii pretioase despre acest transplant va vor fi oferite chiar de profesorul DQ Cai in cadrul unei interventii speciale, precum si de “parintele Telocitelor”, Acad.L.M.Popescu. Acest experiment va putea fi decriptat si prin imagini printr-un film special realizat.
Intors recent dintr-un periplu prin cele mai mari Universitati ale lumii, din China si SUA, Acad.L.M.Popescu va prezenta, de altfel, si care sunt planurile Chinei in 2013 in ceea ce priveste Telocitele, dar si care este stadiul parteneriatului dintre Universitatea Harvard si Institutul Victor Babes legat de proiectul “Telocitele in insuficienta cardio-pulmonara”, proiect aflat deja in derulare.
Alaturi de Academicianul L M. Popescu se vor afla Rectorul UMF Carol Davila, Acad. Ioanel Sinescu, Prof.Dr. Virgil Paunescu si Directorul General al CordBloodCenter, Dr. Tudor Panu.
Rectorul UMF Carol Davila, Acad.Ioanel Sinescu va face o scurta trecere in revista a cercetarii stiintifice romanesti in oncologie, transplantul de organe si transplantul tisular, precum si cercetarea din diverse specialitati medicale, dar va face in premiera si o scurta prezentare a proiectului UMF “Carol Davila” pentru 2013 in ceea ce priveste infiintarea unui Institut de Cercetare Stiintifica, multidisciplinar, ce va beneficia de multiple colaborari cu centre europene performante.
La randul sau, directorul General CordBloodCenter, Dr.Tudor Panu va face o scurta incursiune in medicina regenerativa, cu date statistice raportate de specialistii lumii in ultima perioada, dar si cat de important devine astazi tandemul telocite-celule stem. Dr. Tudor Panu va prezenta de altfel si cateva cazuri reale, reusite in medicina regenerativa.