O echipa de cercetatori din Danemarca a descoperit ca laptele matern ajuta la popularea florei intestinale a nou-nascutului cu bacterii benefice Aceste bacterii, din specia, spefice doar bebelusilor alaptati, proceseaza substantele din laptele uman in acizi lactici care stimuleaza ulterior sistemul imunitar.
Mai exact, acesti acizi lactici promoveaza stabilitatea la nivelul florei intestinale si activeaza anumiti receptori din corpul uman, iar apoi scad efectele inflamatorii, intaresc sistemul imunitar si reduc riscurile de aparitie a bolilor autoimune.
Descoperirea, un pas important si pentru bebelusii care nu sunt alaptati la san
Potrivit articolului publicat in jurnalul stiintific Nature Microbiology, cercetatorii sustin ca descoperirea lor va putea contribui la dezvoltarea unor noi metode de monitorizare a sanatatii bebelusilor, dar si la noi tratamente si noi formulele de hrana pentru copiii care nu pot fi alaptati la san.
Studiile anterioare au aratat ca lipsa acestor bacterii din flora intestinala a nou-nascutilor este corelata cu riscuri crescute de dezvoltare a astmului si a alergiei, precum si cu o imunitate scazuta.
1 Comment
Pingback: Un tip de bacterie intestinala contribuie la intarirea sistemului imunitar al bebelusilor alaptati la san • VoxMedical | Viata si sanatate