Prima vineri din octombrie este Ziua Mondială a Zâmbetului (7 octombrie), o sărbătoare relativ nouă, cu o poveste fascinantă.
Creată de un artist comercial pe nume Harvey Ball, această zi a apărut ca un răspuns la creația sa a feței zâmbitoare. Harvey s-a îngrijorat că comercializarea simbolului i-ar reduce impactul. Cu greu îl putem învinovăți pentru estimarea lui; simbolul a fost folosit în multe moduri diferite, inclusiv îmbrăcăminte, benzi desenate, căni de cafea, ace și multe altele. Aceste mici fețe galbene sunt mai mult decât un simbol, sunt o declarație despre puterea zâmbetului.
ZIUA MONDIALĂ A Zâmbetului – povestea lui
În 1963, Harvey Ball, un artist grafic și publicist din Worcester, Massachusetts, a creat simbolul feței zâmbitoare pe care l-am cunoscut cu toții. Popularitatea acestui simbol a explodat în lumea culturii populare. Este visul oricărui artiști ca munca lor să fie respectată și recreată și puține simboluri au avut moștenirea pe care a avut-o creația lui Harvey.
De-a lungul anilor, chipul zâmbitor a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri din lume. A apărut în filme precum „Forest Gump” și a fost folosit ca motiv în romanul grafic „Watchmen”. Este atât de cunoscut încât doar spunând „față zâmbitoare”, punem pariu că o poți vedea în mintea ta.
Acel cerc galben recunoscut cu puncte negre pentru ochi și o curbă simplă pentru un zâmbet autentic și pur. Cu toate acestea, fața zâmbitoare originală avea mai mult un zâmbet alungit, puțin mai mult desenat de mână din punct de vedere estetic, ocupând mai mult spațiu pe față decât vedem în recreațiile moderne. Din cauza utilizării excesive, a început să se îndepărteze de intenția sa de bunăvoință și voie bună și știa că trebuia făcut ceva.
În 1999, Ziua Mondială a Zâmbetului a devenit sărbătoare oficială pentru a recăpăta controlul. Aspectele de sărbătoare ale zilei au fost simple, dar eficiente: oamenii trebuiau să folosească ziua pentru a zâmbi și a face mici acte de bunătate în întreaga lume. Harvey a vrut să păstreze zâmbetul conectat la ființa umană. Procedând astfel, ai zâmbi și, în schimb, ai face pe altcineva să zâmbească și ai înveseli ziua.
1 Comment
Pingback: Ziua mondială a zâmbetului. Tu ai zâmbit astăzi? • VoxMedical | Viata si sanatate